logo


Geschiedenis

Geschiedenis

Op 3 maart 1958 heeft dhr. G.L. (Gerard) de Zwart D.S.V.P. opgericht en hiermee kwam een lang gekoesterde wens in vervulling. Zijn doel; gezellig en serieus musiceren. Dit motto is in de afgelopen halve eeuw nooit veranderd. In 2003 overleed Gerard de Zwart na een veel bewogen leven vol muziek. Na 30 jaar zelf dirigeren had hij het stokje, stukje bij beetje, al over laten nemen door zijn zoon dhr. W.T.C.J. (Wim) de Zwart. Wim dirigeert, met net zoveel overgave als zijn vader, nog steeds ons orkest.


Van tiener tot oma

Ons orkest bestaat uit 25 leden en we zijn erg trots op het lange lidmaatschap van sommige leden. Verschillende leden zijn 12,5 jaar lid maar ook 25, 40 jaar en zelfs twee van 50 jaar! Wij hebben leden die als tiener binnen stapten en nu als oma of opa nog steeds iedere vrijdagavond op hun plekje zitten.Daar komt de bruid

Er zijn zelfs leden die vanuit het orkest samen in het huwelijksbootje zijn gestapt. Soms kwamen de kinderen ook weer bij het orkest en speelde de hele familie lekker mee. Nog steeds hebben we een moeder en dochter die hun deuntje meespelen.
In 1982 deden 3 echtparen van D.S.V.P. mee aan de Frank Kramer Show, wat in die tijd razend populair was.

Handwerk

Veel muziekstukken kwamen van de hand van Gerard de Zwart.
Hij componeerde voor ons o.a. de D.S.V.P. mars waar we nog altijd elk optreden mee starten en afsluiten.

Uitstapjes

Ons eerste uitstapje was in 1962 naar Breda, daarna zijn we bijna ieder jaar een dag op stap geweest. We gingen naar Vught, Antwerpen, de Biesbosch, Slagharen, Hoek van Holland en nog veel meer plekken. Regelmatig gingen onze instrumenten mee en verzorgden we daar in de buurt een concert dus twee vliegen in één klap. Door deze uitstapjes hebben we elkaar beter leren kennen en is een goede onderlinge band ontstaan.

Uitvoering

Vanaf 1960 geeft D.S.V.P. ieder jaar een uitvoering. Dit concert wordt speciaal gegeven voor de donateurs die ons met hun bijdragen steunen.
Wij kunnen dan laten horen dat we Door een jaar lang Studeren weer Veel Presteren.
Naast de aanwezigheid van de donateurs zijn wij blij met alle andere belangstellenden die er ieder jaar weer zijn.


© 2019 - 2023 Acoordeonvereniging D.S.V.P. All rights reserved    -     webmaster: webmaster@accordeonverenigingdsvp.nl   Gemaakt door Bert (B.C.K.v.V.) in opdracht van Acoordeonvereniging D.S.V.P.